Az Extrametál teljeskörű és mindenre kiterjedő választékkal rendelkezik a kések, ollók, tőrök, kardok, fenőkövek, fenőacélok, valamint egyéb vágóeszközök; egyszóval a "finomacéláru" profil minden területén.

Családi finomacéláru vállalkozásunk az 1920-as években indult, ekkor elsősorban saját német és magyar gyártású edényáru és evőeszközkészlet dominált áruválasztékunkban.
Mindezen kezdeti tevékenységek a még ma is üzemelő Bartók Béla út 59. szám alatti üzletünkben történtek, ami hosszú ideig gyártóműhelyként is működött: itt készültek többek között a hírneves tök, uborka és káposztagyaluk, tésztaszaggatók és vágók, különböző konyhai eszközök és más - abban az időben kuriózumnak számító - portékák. A finomacéláru profilunk az 1980-as évek elejétől vált még lényegesebbé vállalkozásunknál. 

Az 1920-as évektől egészen 1980-ig cégünk nagyobb városokban megrendezésre kerülő vásárokon (Debrecen, Szeged, Kaposvár, stb.) vett részt és árulta portékáit, melynek a régi időkben nagy szerepe volt, amíg még nem léteztek Magyarországon bevásárlóközpontok, mint manapság. Az 1970-80-as években a már meglévő késes profilját szerette volna erősíteni cégünk mikor több külföldi világcéggel kezdett kapcsolatba lépni és importálni termékeiket Magyarországra. 

Először a Victorinox, Wüsthof, Otto Herder-Solingen márkákat importáltuk, majd a nagy keresettség és pozitív vásárlói visszajelzések alapján egyre több márkát ismertettünk meg a magyar közönséggel és vásárlókkal. A forgalmazott márkáinknak száma mára elérte a 30-at. 

Szakmai munkánk nemzetközi elismerésének köszönhetően a legnagyobb világmárkák minket bíztak meg Magyarországi képviseletükkel, mi lettünk - többek között - a Victorinox gyári kizárólagos képviselete, a solingeni Wüsthof-DreizackWerk, az amerikai Cold Steel, a solingeni Otto Herder stb. (bővebb információért kérjük, tekintse meg a gyártóink menüpontot) cég kizárólagos képviselői. Számos esetben ez a képviseleti tevékenységünk szomszédos országokban is kiterjedt. 

Előnyünkre szolgál, hogy a webáruházunkban megrendelt termék/ek nemcsak postai, illetve futárszolgálattal, hanem az Extrametál üzlethálózat bármely kiválasztott üzletében átvehető/k. 

Több márkából kizárólagos képviseletek is lettünk, melyet a Gyártóink menüpont alatt tud megtekinteni. Cégünk nagy hagyományokkal és tapasztalattal rendelkezik a finomacéláru témakörében, legyen az háztartási kés, professzionális szakácskés, manikűr - pedikűr - kozmetikai eszköz, vagy bármilyen más tárgy, ami acélból készült.

Egyre szélesedő termékskálánk 2006-ra már több mint 10.000 különböző minőségi terméket tartalmazott, mára ez csak növekszik mindig valami érdekességgel, újdonsággal rukkolunk elő minden évben. Minden termékkategóriánkban különböző árkategóriákat képviselünk, hogy minden kedves vásárlónk megtalálhassa pénztárcájának és ízlésének a legmegfelelőbb terméket. 

2017-ban már 21 üzlettel várja az Extrametál üzlethálózat kedves érdeklődőit és vásárlóit. 
Büszkék vagyunk arra, hogy családi vállalkozásunk mára Európa (Nyugat, Közép és Kelet) piacvezető finomacéláru üzlethálózatává nőtte ki magát és lett elismerve. Ezzel az új webáruházzal is szeretnénk még több információt és jó minőségű nagyítható képi anyagot szolgáltatni minden meglévő, törzs és leendő Extrametál vásárlónknak. 

Jó böngészést és vásárlást kívánunk Önnek! 

Extrametál webáruház csapata